`

Întrebări frecvente

1. Ce este un post-terminal?

Post-terminalul este un sistem automatizat de livrare a trimiterilor poștale către beneficiarii magazinelor online din toată lumea.

2. Care sunt beneficiile serviciului de livrare a trimiterilor poștale prin post-terminal?

Utilizarea post-terminalului oferă rapiditate, comoditate și posibilitatea de recepționare a trimiterilor poștale non-stop, fără a sta la cozi. Mai mult, alegi singur post-terminalul la care ti-i comod să-ți ridici coletul. Achiți serviciul online.

3. Ce pași urmez pentru a beneficia de serviciul post-terminal?

Creează-ți cont pe pagina pt.md. Obține codul post-terminalului pe care îl vei folosi ulterior pentru a te identifica în cadrul altor comenzi. Acceptă ”Termenii și condițiile de prestare a serviciului de livrare prin post-terminale”.

4. Cum aleg post-terminalul la care să mi se livreze trimiterea?

Găsește aici post-terminalul din apropierea casei tale. Fiecărui post-terminal îi revine un cod unic.

5. Cum solicit livrarea prin post-terminal, atunci când efectuez comanda în cadrul magazinului online?

Introdu codul post-terminalului selectat în unul din câmpurile cu adresa ta (strada, bloc, etc.) din magazinul online.

6. Cum aflu că pot deja să-mi ridic coletul la post-terminal?

În momentul plasării coletului tău în post-terminal, primești notificare SMS/e-mail cu următoarele date: codul secret, costul serviciului și termenul de păstrare a trimiterii în terminal.

7. Cum achit serviciul de livrare a trimiterii?

Achită serviciul online, apoi introdu pe ecranul post-terminalului numărul de telefon și codul secret din SMS/email. Sistemul va verifica achitarea serviciului, după care, celula cu pachetul tău se va deschide. Extrage coletul și închide celula.

8. Ce dimensiuni de colete sunt acceptate pentru plasare în post-terminal?

Post-terminalul conține celule de trei capacități, care se încadrează în următoarele dimensiuni: 400x90x500mm, 400x180x500mm, 400x380x500mm.

9. Care este termenul de păstrare a coletului în post-terminal?

Trimiterea ta poștală va fi păstrată în post-terminal timp de trei zile. După expirarea acestui termen, coletul va fi extras din celulă și expediat la ”Serviciul Post-terminal” din str. Piața gării 3, Chișinău, de unde, ulterior, o vei putea ridica. Î.S. ”Poșta Moldovei” își rezervă dreptul de a nu returna suma achitată pentru serviciu în cazul în care nu ai ridicat trimiterea termenul stabilit.